Egészségkonyha  
Egészségkonyha
Szív- és csonterősítő lazacfasírt
A csontvédő lazacfasírt olyan különleges étel, amellyel vendégek előtt is biztos sikert aratunk. Magas D vitamin és Omega 3 tartalma csontritkulás, csonttörés esetén, de a szív- és érrendszeri megelőzés terén is segíti az egészség megőrzését…

Hozzávalók:
1 -2 evőkanál  extra szűz olívaolaj 

1 fej apróra vágott vöröshagyma 

1 fej apróra vágott zeller 

2 csokor apróra friss petrezselyem apróra vágva

2 szelet lazac 

1-2 teáskanál dijoni mustár

1/2 teáskanál őrölt feketebors

2 citrom
1 pohár száraz fehér bor
1-2 teáskanál tárkony

A mártáshoz:
1/4 csésze light majonéz 

1 / 4 csésze natúr joghurtot

2 kis mogyoróhagyma, vékonyra szeletelve

1 evőkanál citromlé

1 evőkanál finomra vágott friss kapor, vagy petrezselyem

Frissen őrölt bors, ízlés szerint

A megtisztított, filézett lazacszeleteket pároljuk kb. 5 percig fél liter, száraz fehérborral, citromlével és tárkonnyal elkevert vízben. Ha kész, egy mélyebb tálban törjük meg villával, majd keverjük el apróra vágott és olajban (együtt) dínsztelt hagymával, zellerrel és petrezselyemmel. Adjuk hozzá a felvert tojást, a zsemlemorzsát, borsot és mustárt. Az így kapott masszából formáljunk pogácsákat és 200ºC-on kb. 20-25 perc alatt süssük őket aranybarnára. A kapormártáshoz keverjük össze a light majonézt natúr joghurttal, mogyoróhagymával, citromlével és kaporral (vagy petrezselyemmel), majd kevés borssal.

 







 
Adatvédelmi nyilatkozat