Egészségkonyha  
Egészségkonyha
Sült céklasaláta kecskesajttal és dióval
A cékla kedvezően hat a májra és a vérképző szervekre. A dió jó hatású az idegrendszerre, a legyengült szervezetetre. Káliumot, kálciumot és foszfort tartalmaz, valamint B1, B2 vitamint. A legfontosabb azonban a telítetlen zsírsav tartalma, amely koleszterincsökkentő, emiatt jó hatású a keringésre.Íme egy könnyű és finom saláta belőlük.

Hozzávalók:
2 nagy vagy 4 kisebb cékla
2 evőkanál olívaolaj
1 tk balzsamecet
1 nagy szál friss kakukkfű, apróra vágva
50 g dió
200 g kecskesajt kockákra vágva
salátalevelek a tálaláshoz.

Öntet:
1 tk dijoni mustár
1 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál dióolaj
só és bors

Melegítsd elő a sütőt 180 oC-ra! Hámozd meg és aprítsd fel a céklát gerezdekre, és tedd egy serpenyőbe. Hintsd meg olívaolajjal, balzsamecettel, fűszerezd sóval, borssal és a friss
kakukkfűágakkal. Süsd kb. 45-60 percig, amíg a cékla megpuhul, és kezd karamellizálódni a szélein. Vedd ki a sütőből és tedd félre, amíg elkészíted az öntetet. Habverővel keverd össze a dresszing hozzávalóit!  Rendezd el a salátaleveleket egy tálon, tedd rá a sült céklát, az apróra
vágott diót és a kockára vágott feta sajtot. Locsold meg az öntettel, és tálald.

 







 
Adatvédelmi nyilatkozat