Olivaolaj, oregano, fokhagyma, zeller: hmm! Itália finom, friss és méregtelenítő ízei. Íme a mi tuti receptünk az olasz ízek és az egészség szerelmesei számára…
Hozzávalók: 1 evőkanál olívaolaj 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva 1 szál friss oregánó 2 gerezd fokhagyma apróra vágva, 2 szár zeller apróra vágva 1 babérlevél 100 g cukkini szeletelve 750 ml zöldséglevesalap 50 g friss borsó 100 g spárga darabokra vágva 4 újhagyma apróra vágva apróra vágott friss menta és petrezselyemlevél a tálaláshoz só és bors
Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy fazékban. Add hozzá a hagymát, fokhagymát, zellert, babérlevelet és oregánót és óvatosan párold 5-10 percig. Add hozzá a cukkinit, és főzd további néhány percig. Add hozzá a zöldséglevest és forrald fel. Vedd le a gázt és párold, amíg a cukkini meg nem puhul. Add hozzá a spárgát, borsót és az újhagymát, és főzd tovább pár percig, amíg a spárga megpuhul. Merj ki 2-3 merőkanál levest, botmixerrel pürésítd, majd keverd simára a fazékban maradt levessel. Ez krémessé teszi a levest anélkül, hogy tejet vagy tejszínt használnál a sűrítéshez. Tálald sok friss mentával és petrezselyemmel. |