Egészségkonyha
Jószívű tőkehal lecsós-cukkinis ágyon
Az alábbi alacsony energiatartalmú, könnyen emészthető étel receptje az izgalmas mediterrán ízvilágot varázsolja otthonunkba. Fogyókúrázók is nyugodtan fogyaszthatják. Szív- és érrendszeri problémák esetén különösen ajánlott…

Hozzávalók:

4 szelet tőkehal

6 db paradicsom

1 fej vöröshagyma

12 db kimagozott olajbogyó

1 db citrom
olívaolaj

só, bors, friss kakukkfű


Az olívaolajon fonnyasszuk meg a finomra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, cukkinit, az egyik citromot felszeletelve és az olívabogyókat. Sózzuk, borsozzuk, és közepes hőfokon kb. 20 percig süssük.

Egy evőkanál olívaolajjal kenjünk ki egy tepsit vagy jénai edényt. Sózzuk meg a halszeletek mindkét oldalát, és helyezzük a tepsibe. A másik citrom levét keverjük el 2 evőkanál olívaolajjal, és csorgassuk a halszeletekre. Mindegyik szeletre tegyünk egy-egy szál kakukkfüvet, és süssük a halakat 10 percig (előmelegített sütőben).
Tálalás előtt osszuk szét a tányérokon a lecsót, és tegyük rá a megsült halszeleteket.

 







 
Adatvédelmi nyilatkozat