A kurkuma, a koriander, a kömény és a kardamom rendkívül kedvező élettani hatású fűszerek. Ebben az egzotikus finomságban citrommal párosulva kápráztatják el az ízlelőbimbókat. Aki szereti az újdonságokat a vacsoraasztalon, feltétlenül próbálja ki!
Hozzávalók: 1,5 kg csirkemell, 1 fej finomra vágott hagyma 4 gerezd fokhagyma felaprítva 1 tk kurkuma 1 tk őrölt koriander 1 tk őrölt kömény, 1 teáskanál paprika, 6 db kardamommag mozsárban őrölve 600 ml zöldség- vagy csirkehúsleveslé, 1 nagy citrom kifacsart leve 400 g csicseriborsó, 20 kimagozott zöld olajbogyó félbevágva 1 citrom finomra aprítva friss koriander a tálaláshoz
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Hevíts közepesre egy kevés olajat egy magas falú serpenyőben, és pirítsd meg kissé a szeletek mindkét oldalát egy-két percig, majd vedd ki őket az edényből. A hagymát, fokhagymát és a kurkumát keverd össze. Ehhez a keverékhez add hozzá a koriandert, a köményt, a paprikát és a kardamommagokat, és jól keverd össze. A hagymás-fokhagymás fűszerkeveréket hagyd összeérni pár percig, majd add a csirkéhez, és tedd vissza az összes maradék hozzávalóval együtt a serpenyőbe. Forrald fel, majd tedd a sütőbe 1-11 órára. Végül szórd meg sok-sok friss korianderrel, és tálald párolt kuszkusszal. |